E-magazine
Omgevingswet

Medewerkers van de Provincie Noord-Holland staan met de invoering van de Omgevingswet voor een reeks uitdagende veranderingen, omdat deze nieuwe wetgeving specifieke eisen stelt aan de organisatie. Ze moeten niet alleen begrijpen wat deze wet inhoudt, maar ook hoe deze hun dagelijkse werkzaamheden beïnvloedt. Om dit begrip te vergroten, heeft de Provincie Noord-Holland een doelgericht implementatieproces opgestart. Dit proces is ontworpen om de kennis en vaardigheden van medewerkers met betrekking tot de Omgevingswet te verbeteren, met een focus op leren en ontwikkelen in de praktijk en ondersteuning bij communicatie. Als onderdeel van deze inspanningen heeft de Provincie Noord-Holland de expertise van T-wise ingeschakeld om een interactief e-magazine te ontwikkelen. Hiermee willen ze de informatie op een boeiende en praktische manier presenteren aan hun medewerkers.


"Het doel is om medewerkers van PNH in staat te stellen de Omgevingswet te begrijpen en effectief toe te passen."


Onze aanpak

In nauwe samenwerking met Provincie Noord-Holland hebben we 11 kernonderwerpen geïdentificeerd die verband houden met de implementatie van de Omgevingswet. Voor elk van deze onderwerpen hebben we een gevarieerde mix van contentvormen ontwikkeld en samengebracht in het e-magazine.

Decoratieve afbeelding van het spel

Concept

Het e-magazine biedt een effectieve manier om complexe inhoud begrijpelijk en boeiend over te brengen. Met behulp van visuele elementen zoals infographics, animaties, afbeeldingen en interactieve functies, wordt abstracte informatie tastbaar gemaakt. Dit stelt lezers in staat om informatie op hun eigen tempo te verwerken en herhaaldelijk te raadplegen. Door multimedia, gestructureerde presentatie en aangepaste content te integreren, blijft complexe informatie behapbaar en toegankelijk. Het e-magazine vergroot betrokkenheid, begrip en interesse, wat cruciaal is voor een succesvolle kennisoverdracht met betrekking tot de Omgevingswet.

Het resultaat

Dankzij visuele elementen, persoonlijke ervaringen en levendige animaties hebben we complexe en abstracte informatie tastbaar gemaakt in het e-magazine. Medewerkers van Provincie Noord-Holland kunnen zich nu op hun eigen tempo voorbereiden op de Omgevingswet. Als gevolg hiervan is de betrokkenheid van medewerkers toegenomen en hebben ze een dieper begrip ontwikkeld van de wet, wat bijdraagt aan een soepelere overgang naar de nieuwe werkwijzen onder de Omgevingswet.

Meer weten
over dit project?

Heeft jouw organisatie ook hulp nodig bij het vertalen van complexe informatie naar effectieve leer- en communicatieoplossingen? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op!

Neem contact op

Wil je alles weten over spelen, leren en veranderen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Adres

Binckhorstlaan 36
2516 BE Den Haag

Contact

Algemeen
info@t-wise.nl
+31-702230016