Hostmanship Experience

Landal GreenParks creëert onvergetelijke vakanties voor haar gasten! Dat vraagt natuurlijk om een prettige omgeving, maar vooral om gastvrij gedrag van alle medewerkers. Bij Landal GreenParks noemen ze dit ook wel hostmanship. Voor hen betekent hostmanship de kunst om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Dat is geen trucje, het gaat er juist om dat medewerkers oprechte aandacht geven aan alles en iedereen om zich heen.

De vraag is: Hoe leer je medewerkers om zich vanuit deze hostmanship gedachte te gedragen? Om die reden heeft Landal GreenParks samen met T-wise een nieuwe en geblende hostmanship training ontwikkeld!

Aanpak


Het doel van de nieuwe training is om medewerkers te inspireren en te laten oefenen met typische hostmanship situaties, zodat zij deze (leer)ervaringen vervolgens in de praktijk toepassen. Daardoor dragen zij bij aan onvergetelijke vakanties!

T-wise heeft samen met Landal GreenParks gekozen voor een blended leeroplossing. Blended leren past bij de doelgroep en sluit aan bij het doel van de training. We noemen het dan ook de Blended Hostmanship Experience! Het is een onvergetelijke (leer)ervaring.

Blended Hostmanship Experience

Online voorbereidingen (vooraf): De medewerkers ontvangen een persoonlijke digitale uitnodiging met de verwijzing naar een interactieve website waar verschillende opdrachten & inspiratie klaar staan. Een weergave van de website zie je hierboven.

Hostmanship Experience (tijdens): Na de voorbereiding volgt een training/game van een halve dag op een Landal GreenParks locatie. In subgroepen loopt men een route over het park en doet daar interactieve opdrachten in het kader van hostmanship. Deze opdrachten worden aangeboden via een leerapp en geactiveerd door (verstopte) beacons. Beacons zijn kleine apparaatjes die een bluetooth signaal afgeven in de app. Ze liggen verstopt op verschillende plekken in het park. Die plekken hebben we speciaal geselecteerd omdat medewerkers daar normaliter veel interactie met gasten hebben!

Mobiel leren bij Landal Greenparks

Boost learning

Boosters (learning bites achteraf op de werkplek): Na afloop van de Hostmanship Experience krijgt men via de leerapp gedurende 10 weken korte en praktische opdrachten aangeboden. Zij ontvangen wekelijks een aantal hostmanship boosters, zodat de medewerkers het geleerde écht in de praktijk toepassen.

Bekijk in de schermen een aantal voorbeelden van de boosters!

Train de Trainer

Nadat een aantal pilot groepen de Hostmanship Experience hadden gevolgd zijn we interne Hostmanship ‘ambassadeurs’ gaan werven. De rol van deze ambassadeurs is om zelfstandig de Hostmanship Experience te faciliteren.

Als voorbereiding op deze belangrijke rol hebben we een meerdaagse train de trainer opleiding georganiseerd en een online leerplatform gebouwd.

Dit (LMS) platform is de centrale plek waarop zij alle informatie over het Hostmanship Experience programma kunnen vinden. De (toekomstige) trainers vinden er onder andere instructiefilmpjes, voorbeelden, materialen, checklists, instructies en draaiboeken. Daarnaast kunnen zij in de chat met andere trainers ervaringen uitwisselen.

Het platform straalt Hostmanship uit en wordt door de trainers ervaren als een plek waar zij samen komen, ervaringen uitwisselen en waar zij alles vinden om zich voor te bereiden op het geven van de training!

Train de trainer - online leeromgeving

De nieuwe hostmanship training wordt tot nu toe gemiddeld gewaardeerd met een score van 9,3 (van 10). Daar zijn we ontzettend trots op!

Samen met Landal GreenParks en onze tech partner Creapolis Media hebben we een unieke blended leeroplossing ontwikkeld. Gebaseerd op de principes: Teach, Touch & Tech. Leren en ontwikkelen met High Impact!

Benieuwd geworden? Neem contact met ons op!

Ook op zoek naar een blended leeroplossing met impact?

Wij denken graag mee over de inhoud en de vorm!

Martha Hotke

Learning & development manager @ Landal GreenParks

“Met veel drive heeft T-wise ons geholpen om onze klassikale training Hostmanship te transformeren tot een Hostmanship Experience@landal. Samen ontwikkelden we een innovatieve, ervaringsgerichte aanpak, die alle aspecten van een blended leerpad in zich heeft: digitaal, face-to-face, gamification, experienced based & social learning.

Hoe T-Wise dat doet? Met de inzet van hun kennis over leren, met gebruik van (digitale) techniek, door een tikkie eigenwijs te zijn, met ambitie voor een mooi eindproduct en vooral met plezier!”

Bekijk ook onze andere cases