E-magazineOmgevingswet

Medewerkers van de Provincie Noord-Holland staan voor uitdagende veranderingen met de invoering van de Omgevingswet, omdat deze nieuwe wetgeving specifieke eisen stelt aan de organisatie. Ze moeten niet alleen de inhoud van deze wet begrijpen, maar ook hoe deze van invloed is op hun dagelijkse werkzaamheden. Om dit begrip te vergroten, heeft de Provincie Noord-Holland een doelgericht implementatieproces gelanceerd. Dit proces is ontworpen om de kennis en vaardigheden van medewerkers met betrekking tot de Omgevingswet te verbeteren, met een sterke nadruk op praktijkgericht leren en ondersteuning bij communicatie. Als onderdeel van deze inspanningen heeft de Provincie Noord-Holland de expertise van T-wise ingeschakeld om een e-module te ontwikkelen, waarmee ze de informatie op een boeiende en praktische manier aan hun medewerkers willen presenteren.


"Het doel is om medewerkers van PNH in staat te stellen de Omgevingswet te begrijpen en effectief toe te passen."


Onze aanpak

In nauwe samenwerking met Provincie Noord-Holland hebben we 11 kernonderwerpen geïdentificeerd die verband houden met de implementatie van de Omgevingswet. Voor elk van deze onderwerpen hebben we een gevarieerde mix van contentvormen ontwikkeld en samengebracht in een interactief e-magazine. 

Concept

Het e-magazine biedt een doeltreffende manier om complexe inhoud begrijpelijk en boeiend te presenteren. Door gebruik te maken van visueel aantrekkelijke contentvormen zoals infographics, animaties, afbeeldingen en interactieve functies, wordt abstracte informatie tastbaar en toegankelijk gemaakt. Dit stelt lezers in staat om informatie op hun eigen tempo te absorberen en herhaaldelijk te raadplegen. Dankzij de integratie van multimedia, een gestructureerde presentatie en aangepaste content blijft zelfs ingewikkelde informatie behapbaar en gemakkelijk te begrijpen. Het e-magazine vergroot betrokkenheid, begrip en interesse, wat essentieel is voor een succesvolle overdracht van kennis met betrekking tot de Omgevingswet.

Het resultaat

Dankzij de visueel aantrekkelijke content, het gebruik en de integratie van persoonlijke ervaringen en levendige animaties hebben we complexe en abstracte informatie tastbaar gemaakt in de e-module. Medewerkers van Provincie Noord-Holland kunnen zich nu op hun eigen tempo voorbereiden op de Omgevingswet. Als gevolg hiervan is de betrokkenheid van medewerkers toegenomen en hebben ze een dieper begrip ontwikkeld van de wet, wat bijdraagt aan een soepelere overgang naar de nieuwe werkwijzen onder de Omgevingswet.

“In de aanloop naar de Omgevingswet krijgen onze medewerkers de gelegenheid om zich op een flexibele manier, op hun eigen tempo, voor te bereiden. Dit toegankelijke medium biedt hen de mogelijkheid om een diepgaand begrip te ontwikkelen van alle facetten van de nieuwe regelgeving.”

@PROVINCIE NOORD HOLLAND

Meer wetenover dit project?

Heeft jouw organisatie ook hulp nodig bij het vertalen van complexe informatie naar effectieve leer- en communicatieoplossingen? Bekijk ons aanbod of neem contact met ons op!

Neem contact op

Wil je alles weten over spelen, leren en veranderen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Adres

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag

Contact

Algemeen
info@t-wise.nl
+31-702230016