Learning Experience
Platform

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) erkent het cruciale belang van leiderschap en management voor het algehele succes van de organisatie. Om leidinggevenden effectief te ondersteunen, biedt BZ verschillende leeractiviteiten aan, waaronder een leiderschapstraject voor zowel nieuwe als bestaande leidinggevenden. Voor dit traject heeft T-wise, in samenwerking met Ardis, een uitgebreide online leeromgeving ontwikkeld met maar liefst 17 e-modules.

De uitdaging van BZ

BZ is verantwoordelijk voor het onderhouden van goede internationale betrekkingen, met medewerkers verspreid over ongeveer 140 posten (ambassades) wereldwijd. Hoewel leidinggevenden bij BZ zich op diverse locaties bevinden, is het voor de organisatie van essentieel belang dat deze leidinggevenden blijven leren en zich blijven ontwikkelen.

Om dit leiderschapstraject te ondersteunen, heeft BZ ons verzocht een online platform te creëren dat alle leeractiviteiten binnen het traject mogelijk maakt.

Onze aanpak

T-wise heeft een Learning Experience Platform (LXP) gecreëerd waar deelnemers samenkomen, ervaringen delen, leeractiviteiten volgen en online begeleiding ontvangen van leercoaches van Ardis. De onlineleeractiviteiten omvatten:

  • Een intakefase waarin leer- en ontwikkeldoelen worden geformuleerd.
  • Groepsbijeenkomsten voor collectief leren.
  • Het samenstellen en volgen van een persoonlijke leerroute uit het aanbod van e-modules.
  • Het bijhouden van een persoonlijk leerportfolio.

Naast het ontwikkelen van het online leerplatform, hebben we in samenwerking met Ardis ook de leercontent voor 17 e-modules gecreëerd. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse (leiderschaps)thema’s op organisatorisch, team- en individueel niveau. Als voorbeeld lichten we de e-module ‘Teamontwikkeling’ uit.

E-module en Leercontent

Elke e-module heeft een de volgende vaste opbouw:

  • 1. Van de boekenplank (theorie)
  • 2. Aan de slag (praktijkopdrachten)
  • 3. Impact (reflectie)
  • 4. Inspiratie

De e-module ‘Teamontwikkeling’ biedt leidinggevenden theoretische kennis en helpt hen deze in de praktijk toe te passen door middel van opdrachten die ze samen met hun team uitvoeren. De combinatie van diverse activiteiten en online begeleiding zorgt ervoor dat de opgedane kennis daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht.

Zowel de theoretische inhoud als de opdrachten zijn vertaald naar aantrekkelijke en interactieve vormen, zoals animaties, video’s, infographics en reflectieopdrachten. We hebben voor de e-modules diverse content-vormen ontwikkeld, variërend van simulaties en interactieve rollenspellen tot podcasts, interviews, en meer.

Het resultaat

Deze online leeromgeving biedt deelnemers aan het leiderschapstraject de mogelijkheid om 24/7 te leren en communiceren met mededeelnemers en de leercoaches. Ze kunnen hun persoonlijke leerroute volgen op hun eigen tempo, op het juiste moment en in lijn met hun persoonlijke leer- en ontwikkeldoelen en werkomgeving. De diversiteit aan e-modules en content-vormen zorgt voor een plezierige leerervaring.

Kortom, we zijn trots dat we de komende jaren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van leiderschap binnen BZ.

Met dank aan de Academie voor Internationale Betrekkingen, Ardis, Tools for Change en het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor de samenwerking.

Meer weten
over dit project?

Als ook jij op zoek bent naar een creatieve en effectieve online leeroplossing, een demo van onze online leeromgeving wilt bekijken, of hulp nodig hebt bij de productie van online leercontent, staan onze consultants voor je klaar.

Neem contact op

Wil je alles weten over spelen, leren en veranderen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Adres

Van Diemenstraat 202
2518 VH Den Haag

Contact

Algemeen
info@t-wise.nl
+31-702230016